Kystled Langøya

Langøya er en 2,9 km lang øy med unik geologi og spennende flora med flere sjeldne arter. Den er et fredet landskapsvernområde. En merket Kyststi på 4.5 km går rundt hele øya.

Langesundsfjorden Kystlag i Langesund har siden 2005 lagt til rette for kystled-overnatting i Fyrmesterboligen på Langøytangen Fyr. Fra 2022 fikk vi også Fyrhuset med i tilbudet. Byggene ligger på sør-enden av den idylliske Langøya utenfor Langesund, ytterst på Telemarkskysten og med Skagerrak rett ut i syd – der er Danmark neste! Fra 2023 ble tilbudet ytterligere utvidet med Forpakterboligen ved Langøya hovedgård.

Tilbudet er åpent for alle, men ansvarlig leietager må være 18 år eller eldre.

Høysesongen er fra første fredag i juni til siste søndag i august, men byggene har helårsvann og avløp og er tilgjengelig hele året bortsett fra kortere vedlikeholdsperioder.

WIFI med begrenset kapasitet er tilgjengelig. Det er ikke dimensjonert for nedlasting av store datamengder som filmer o.l, men det jobbes med oppgradering i alle byggene. Passord finnes på oppslag i husene.

Oppvarming: Byggene har elektriske ovner og vedovn. Ved er tilgjengelig og kan kjøpes ved selvbetjening.

Sengetøy: Det er dyner og puter til alle senger og lys ved hver sengeplass. Gjestene må ta med sengetøy eller sovepose, håndklær og oppvaskhåndklær.

Rengjøring: Husene er ubetjente og leietagerne må selv rydde og vaske etter egen vaskeinstruks oppsatt i hvert hus.

Adkomst: 13 eller 15 fots pioner båter kan leies. Ellers er det fergetransport fra Langesund i skolens sommerferie.

Ankomst og avreise: Nøkler utleveres senes kl. 17.00 av vakthavende. Leietagere må kontakte vakta på mobil 95086026 dagen før ankomst. Innlevering av nøkler gjøres innen kl. 12.00 avreisedag. Leietagere må gjøre seg kjent med UTLEIEREGLER OG LEIEBETINGELSER.


2024-Utleieregler-og-leiebetingelser-kystled

Velkommen!

Fyrmesterboligen – Langøytangen fyr

Fyrmesterboligen er fra 1939 og har 4 soverom med til sammen 12 senger. Stuer, kjøkken og 2 nye bad med dusj og wc er fellesarealer. Huset har enkel standard og selvbetjening.

Kjøkkenet er utstyrt med komfyr med stekeovn, mikrobølgeovn, kaffetrakter, kjøleskap og oppvaskmaskin. Det har også kjeler og dekketøy, håndmikser, eggekoker mm. I tillegg er det griller for kull. Leietagere må selv ta med grillkull.

1.etasje Rom 1: 2 køyesenger – i alt 4 soveplasser 2.etasje Rom 2: 1 køyeseng – i alt 2 soveplasser 2.etasje Rom 3: 1 køyeseng – i alt 2 soveplasser 2.etasje Rom 4: 1 køyeseng og 1 dobbeltseng – i alt 4 soveplasser. I dette rommet står det også en 2-seters sofa der et barn kan overnatte

Bygget leies under ett i lavsesongen og pr. rom eller under ett i høysesongen.

Lekeplass med huske og slenghuske og noe annet lekeutstyr er lagret innomhus. Og et fantastisk uteområde for trygg lek ligger ett skritt utenfor døren (ja faktisk, ett skritt!). VELKOMMEN

Fyrmesterboligen er fra 1939 og har 4 soverom med til sammen 12 senger. Stuer, kjøkken og 2 nye bad med dusj og wc er fellesarealer. Huset har enkel standard og selvbetjening.

Kjøkkenet er utstyrt med komfyr med stekeovn, mikrobølgeovn, kaffetrakter, kjøleskap og oppvaskmaskin. Det har også kjeler og dekketøy, håndmikser, eggekoker mm. I tillegg er det griller for kull. Leietagere må selv ta med grillkull.

1.etasje Rom 1: 2 køyesenger – i alt 4 soveplasser
2.etasje Rom 2: 1 køyeseng – i alt 2 soveplasser
2.etasje Rom 3: 1 køyeseng – i alt 2 soveplasser
2.etasje Rom 4: 1 køyeseng og 1 dobbeltseng – i alt 4 soveplasser. I dette rommet står det også en 2-seters sofa der et barn kan overnatte

Bygget leies under ett i lavsesongen og pr. rom eller under ett i høysesongen.

Lekeplass med huske og slenghuske og noe annet lekeutstyr er lagret innomhus. Og et fantastisk uteområde for trygg lek ligger ett skritt utenfor døren (ja faktisk, ett skritt!).

VELKOMMEN

Fyrhuset – Langøytangen fyr

Fyrhuset er et tilbud fra 2022 og leies ut under ett. Det er det eldste huset på Langøytangen og ble bygget i 1839, da fyrlykta ble tent for første gang. Det er fin utsikt ut mot Langesundet og ut mot Langesundsbukta og storhavet. Huset har enkel standard og selvbetjening

Huset består av stue, kjøkken, spiseplass og 2 soverom, begge med plass til 3 personer. Soverommet i andre etasje har fantastisk utsikt mot storhavet.

Kjøkkenet har komfyr, kjøleskap, oppvaskmaskin, kaffetrakter, kjøkkenutstyr og dekketøy for enkel matlaging. Huset har grill, men leietagere må selv ta med grillkull.

Bad og toalett er separert med et eget dusjrom med servant og et eget rom med toalett.

Forpakterboligen – Langøya Hovedgård

Forpakterboligen ligger midt på Langøya ved Langøya Hovedgård. På hovedgården er det restaurantdrift om sommeren. Huset ligger nede ved vannet med fin utsikt mot Langesundet og Langesund. Huset har enkel standard og selvbetjening.

Huset består av stue, kjøkken og bad med dusj og wc og 2 soverom med til sammen 7 sengeplasser.

Kjøkkenet er utstyrt med komfyr, kjøleskap, kaffetrakter og dekketøy for enkel matlaging. Grill finnes, men leietagere må selv ta med grillkull.

VELKOMMEN!

Ønsker du å leie overnatting på Langøya, så sjekk om det er ledig ved å klikke på «BOOKING» under.

I tillegg har vi utleie lokaler i Langesund.

Comments are closed.