RS2 deltok på De Norske Veteranedningsskøytenes 30-års jubileum i Horten 31.8 til 2.9.2018

RS2 LANGESUND seilte fredag etter at Kystkulturskolen var ferdig til Horten for å delta i DNVF´s 30-års jubileum. Der var vi fremme ca kl 23 om kvelden. etter en seilas i sterk motvind. Vi hadde full seilføring til Tvistein hvor la bi og tok ned klyver, storseil, men lot fokka bli som stætteseil. Denne ble tatt ned ved Svenner. Det ble mørkt da vi passerte Horten, og vi kom litt for nært land og gikk på grunn syd for Revet. Like før innseilingen til Indre Havn, hvor treffet er. Gode råd var da vare og skulle vi ringe Redningsselkapets redningsskøyte eller «våre» venner som stå i havn. Svaret var selvfølgelig å ringe vår venner i havna og ut kom RS ARIL og dro oss av grunnen.
.Ut over helgen traff vi flere kjente. En av disse var alltid hyggelige og kunnskapsrike Niels Christian Bang, som er avbildet her:

Av andre skøyter i vår klasse kan nevnes RS Liv, RS Sandefjord og RS Colin Archer. Alle disse har noen fantastiske historier, både som redningsskøyter og fritidsbåter etterpå. Let opp historiene om orkaner, kollbøtter og soltomartaler på internett om hvor enkelt at av skøytene.
Hilsen Leif, Ulf, Erik og Bjørn


Du liker kanskje:

Comments are closed.